Mesut Bey - Quadripleji

Sorun: Serebral Palsi
Cihaz: Biofeedbackli Bodyfizz

Mesut Bey kendisi;

Hepinize merhaba. Ben Mesut doğuştan CP (Serebral Palsi) hastasıyım.
Ben yaklaşık 3 seneden beri pasif cihazı kullandım. Benim önceden kasılmalarım vardı.
Ben yaklaşık 5 ay önce düzeltme ameliyatı geçirdim. Şimdi düzeltme ameliyatından sonra hem pasif hemde aktif cihazları kullandım. İkisinden de memnun kaldım. Bir de aktif cihazı kullanmaya başladığımda 1 hafta olmadan ben daha dik olmaya başladım. Daha iyi yürümeye başladım. Her iki cihazdan memnunum. Bu cihazı yapan, planlayan Özcan Kalkan hocama teşekkürler ederim. Herkese sağlıklı günler dilerim.

İrem Hanim - Quadripleji

Sorun: Ağır beyin hasarı,tüm vücut tutulumlu
Cihaz: Bodyfizz ve Footfizz
İrem, yaklaşık 2 yıldır Bodyfizz ve 1 yıldır Footfizz robotik egzersiz cihazlarımız ile çalışıyor.
İrem’in babası Mustafa bey;

Kızımız yaklaşık 2 senedir bu durumda. Özcan Bey ile tanıştığımız ilk gün, bize önermiş olduğu bu aletleri denememizi istedi. Biz de bunun üzerine kızımla alakalı olabilecek bütün aletleri akıp bu süre zarfında kullanmaya başladık. Kullanmaya başladığımız süre zarfında kasılmalar ve ağrılar belirli bir oranda azalmaya başladı. Biz günde 1 veya 2 kere hatta 3 kere çalıştık. Kızımın bu aletler sayesinde bize karşı bakışları değişti ve söylediğimiz birkaç kelimeyi anladığını ben gözlerinden anlıyorum. Aletler sayesinde titreşimle çalıştığı için ayaklardan beyine verdiği direktiflerden dolayı kızımda bayağı gelişmeler oldu.
Şu an kızımın üzerinde gözle görülür bir şekilde gelişme oldu. Biz de bunun takibindeyiz. İlerisi için umarım çok daha iyi olacak.

İrem’in annesi Ayşe hanım;

İrem, hastaneden çıktığından bu yana, bu aletlerle çalışmaya başladığından beri birçok değişiklikleri oldu. Algısında, bakışında, çevresini takip etmesinde değişiklikler oldu. Ayak bileklerindeki donukluk bayağı çözüldü. Biz çok faydasını gördük. Bu yüzden herkese tavsiye ederim. Faydalanabilecek herkesin faydalanmasını istiyorum.

Selim Bey - Quadripleji

Sorun: Mide kanamasına bağlı, ağır beyin hasarı, tüm vücut tutulumlu
Cihaz: Bodyfizz

Selim beyin eşi Nurcan hanım;

Cihazınızdan öncelikle çok memnunuz. İyi ki sizi bulduk, çok teşekkür ederiz. Cihazınızla çalışmaya başladığımızdan beri Selim’in kasılmaları azaldı hatta gitti diyebilirim. Ben bu cihazdan sonra Selim’in kasılmalarını hiç görmedim. Her geçen gün daha çok iyiye gidiyor. Oturamıyordu, ayağını bükemiyordu. Ayağını oynatamıyordu, kilitli gibiydi. Cihazdan sonra diz kapağından ayaklarını kırabiliyor. İstediği gibi oynatabiliyor. Ellerini ve parmaklarını oynatabiliyor. Kafasındaki eğiklik normale dönmeye başladı. Cihazınızdan çok memnunuz. Üstelik yatan bir hasta yolculuk yaptı. Cihazdan sonra araba koltuğuna oturdu, takside yolculuk yaptı. Biz en çok buna seviniyoruz. Her geçen gün daha çok iyiye gidiyor. Selim bir gün oturacak ve yürüyecek biz cihaz sayesinde buna çok inanıyorum. Çünkü çok değişiklik fark ettik ve çok memnunuz. Herkese öneririm. İyi ki sizi bulduk.

Mustafa Bey - Hemipileji

Sorun: Beyin tümörü sonucu oluşan beyin hasarı, sağ taraf tutulumlu
Cihaz: Handfizz (el egzersiz aleti)

Mustafa bey (kendisi)
8 ay önce beyinde tümöre bağlı olarak el bileği ve ayak bileğinde meydana gelen hareket kısıtlılığı

Yaklaşık 8-10 aydır fizik tedaviye devam ediyorum. Sağ tarafımda genel bir kasılma mevcut. Robofizz’i bugün deneme fırsatı buldum. İlk defa bu kadar kısa sürede rahatlatmayı verecek bir tedaviyle karşılaştım. Devem edeceğimi düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

Emir H. - Serebral Palsi

Sorun: Serebral Palsi
Cihaz: Biofeedbackli ayak bileği cihazı

Go to Top