Beyin, eklemlerdeki ve kaslardaki pozisyon bilgisini aktaran duyu sensörleri sayesinde vücudun pozisyon bilgisini alır, bunu işler ve bu doğrultuda aktif hareket emri verir.
Özellikle beyinde pozisyon duyusunu algılayan bölgede hasar meydana gelir ise beyin vücudun pozisyonunu algılayamadığından dolayı koruma amaçlı kasılma emri verir.
Beyinde sağlam kalan bölgelerden bir bölümü bu hasarlı duyu bölümünün görevini üstlenir ise kasılma çözülür.Sağlam kalan bölgelerin görevi üstlenebilmesi için nöroplastisite ( beynin şekil değiştirme ) özelliği kullanılır
Vücuttan beyne çok sayıda pozisyon verisi gönderildiğinde nöroplastisite hızlanacak ve sağlam kalan bölgeler görevi daha rahat üstleneceklerdir.
Cihazda pasif egzersizler, istenilen sürede, istenilen hızda ve ekleme verilen titreşim miktarı ayarlanarak yaptırılır. Bu sayede çalışma sonrasında elle yapılan egzersizlerden çok daha fazla nöroplastisitede artış olacaktır.
PASİF EGZERSİZİN FAYDALARI
Eklem ve bağ dokusunun hareketliliğini sağlar.
Kasların hareket açıklığını tamamlayamaması problemini en aza indirir.
Kasların elastikiyetini korur ve destekler.
Yaralanma veya cerrahi sonrasındaki iyileşme sürecine yardımcı olur.
Önceki
Sonraki
ETKİ MEKANİZMASI
NÖROLOJİK ALAN
SEREBRAL PALSİ
Doğum öncesi doğum sırası veya doğum sonrasında gelişmekte olan beyindeki herhangi bir hasara bağlı oluşan hareket ve duruş bozukluğunun tümüne denir.
İNME
Beyindeki zayıf kan akışının hücre ölümüne neden olduğu klinik tablodur. Vücudun bir bölümünde fonksiyon kaybına neden olur.
SPİNA BFİDA
Omurgayı oluşturan kemiklerin omuriliği tamamen örtmediği ve omurilik ve ilişkili sinirlerin açıkta kaldığı bir durumdur.
BRAKİAL PLEKSUS
Boyun bölgesindeki omurlardan çıkıp kolun sinirlerini oluşturan örgünün (pleksus) zedelenmesidir.
KAFA TRAVMALARI
Beyin, kafatası ve kafa derisinin herhangi bir şekilde yaralanmasıdır. Bu bazen hafif bir şişlik ve morluk, bazen de travmatik bir beyin hasarına kadar gidebilir. Kafaya gelen çok hafif bir darbe dahi çok ağrılı olabilir. Yüz ve kafa derisi vücudun diğer yerlerine göre daha hassastır.
OMURİLİK YARALANMALARI
Omurgaların herhangi bir sebeple kırılması sonucunda omurilik zarar görür. Bunun sonucunda da yaralanma seviyelerine göre değişen tipte felçler ortaya çıkar. Bu tabloya genel olarak omurilik yaralanmaları adı verilir.
MULTİPLE SKLEROZ
Beyinde ve omurilikte, mesajları taşıyan sinir telleri etrafındaki koruyucu kılıfın (miyelin kılıfı) hastalığıdır.
ORTOPEDİK ALAN
KIRIK SONRASI EGZERSİZLER
Kırık, kemik bütünlüğünün bozulmasıdır. Kırıklar darbe sonucu ya da kendiliğinden oluşabilir. Yaşlılık ile birlikte kendiliğinden kırık oluşma riski de artabilir.
TENDON YARALANMALARI
Tendon yaralanmalarının çoğu omuz, dirsek, diz ve ayak bileği gibi eklemlerin yakınında meydana gelir. Bir tendon yaralanması aniden ortaya çıkabilir, ancak daha sıklıkla zaman içinde tendon yapısında meydana gelen küçük yırtıkların sonucu olarak görülür.
YUMUŞAK DOKU YARALANMALARI
Yumuşak dokularda görülen zedelenme ve travma sonrası görülen doku bozulmasına yumuşak doku bozukluğu adı verilmektedir. Vücudumuzdaki yumuşak dokuların darbe alması sonrasında veya aşırı zorlanması sonucunda yumuşak doku bozuklukları görülebilir.
KAS VE BAĞ DOKU YARALANMALARI
Kas ve bağ dokusunun bütünlüğünde kısmi veya tamamını kapsayan kayıp oluşmasıdır. Kas be bağ yırtılmaları dokunun kapasitesinin üzerinde gerilmesi ani veya devam eden aşırı zorlayıcı aktivitelere maruz kalması sonrasında ortaya çıkar.